חיפוש

רטיבות בריצוף – הכירו את השיטה הנכונה לטפל בבעיה

לאחר שנתגלה נזק של רטיבות מתחת לריצוף בגלל כשל או ליקוי כלשהו בצנרת התת-רצפתית, הגיע הזמן לטפל בבעיה ולפתור אותה. קיימות בשוק מספר שיטות לטיפול בבעיה זו, חלקן יקרות יותר וחלקן פחות, וחלקן גם כרוכות בהליך מקיף ומסורבל יותר וחלקן פחות. במאמר שלפניכם נציג את השיטה הנכונה לטיפול בבעיה של רטיבות בריצוף.

 

איך בכלל מאתרים את הבעיה?

בעיית רטיבות מתחת לריצוף איננה מתחילה בשלב הטיפול, אלא קודם כל באיתור הבעיה. קיימות כיום בשוק מספר שיטות לאיתור רטיבות בריצוף, למשל באמצעות הזרמת גז לצנרת ושימוש בגלאי בשביל לאתר את מקור הנזילה, או שימוש במצלמה תרמית שמאפשר לקבל תמונה של הצנרת מבלי לגרום לשום נזק ברצפה. לאחר מכן, אנו מגיעים אל שלב הייבוש התת רצפתי.

 

רטיבות מתחת לריצוף – ממה היא נובעת?

רטיבות מתחת לריצוף הינה תולדה של בעיית נזילות. לאחר שטופלה בעיית הנזילות וכבר אין מקור נזילה, נותרו מים באיזור שבין הריצוף לשכבה שמתחת. בעבר, על מנת לטפל ברטיבות כזו, היה צורך בשיטות אשר מסבות נזק רב, כמו הרמת הריצוף, חפירה בשכבות שמתחת, החלפת המצע שנמצא מתחת לריצוף, ועוד. אולם, כיום, עם השיטה הנכונה והפיתוחים הטכנולוגיים, אין בכך צורך.

 

ייבוש תת רצפתי – השיטה הנכונה לטיפול

ייבוש תת רצפתי הינה שיטה של ייבוש חול רטוב מתחת לריצוף או של חומר אחר המשמש כמצע. מתחת לריצוף, קיימת שכבה של מצע, שהינה למעשה מצע המילוי מתחת לריצוף. לרוב, שני החומרים המרכזיים בהם משתמשים הינם חול או סומסום.

בשלב הראשון של הייבוש התת רצפתי, תילקח דגימה של המצע (חול או סומסום) מאיזור הרטיבות לניתוח במעבדה, על מנת לקבוע את רמת הלחות הקיימת באיזור זה. לכל חומר אחר המשמש כמצע ישנה רמת לחות המותרת לפי תקן, לכן, באמצעות הבדיקה תוכל החברה שמטפלת בבעיה לדעת באיזה מכשור להשתמש במסגרת ההליך.

בשלב השני, יותאם המכשור אל ההליך ויחל השלב של הייבוש בפועל. ייבוש תת רצפתי לרוב מצריך קידוח של חורים קטנים מאוד (לרוב בקוטר של 50-60 מ"מ) בריצוף. אל חורים אלו יתממשקו צינורות המחוברים אל מכשיר שבו יש משאבות ומדחסים עוצמתיים שמאפשרים ממש לינוק את הרטיבות מאותו איזור שנפגע, אך מבלי לשאוב גם את המצע הקיים מתחת לריצוף. בחלק מן המקרים, משתמשים גם במפזרי חום או בייבשנים שונים שמסייעים להאיץ את ההליך.

כך, מתאפשר להגיע אל הבעיה תוך הרס מינימלי, בצורה ממוקדת וישירה, לטפל בה מבלי להחליף את כלל הריצוף ולהיגרר להליך ארוך ומייגע של שיפוץ שבכלל לא בחרנו בו. זוהי שיטת הייבוש התת רצפתי, שהפכה לפופולרית במיוחד בישראל ולא בכדי, כיוון שהיא מאפשרת לטפל בבעיות בצורה "כירורגית", ביעילות ובנוחות מקסימלית ללקוח.

 

ריצפה רטובה

אולי יעניין אותך גם