חיפוש

הכירו ארבעה סוגי שיש למטבח

המטבח הוא הלב הפועם של הבית ואין להקל ראש בעיצובו. חשוב לעצב מטבחים בצורה חכמה, אסתטית ופרקטית. אם המטבח יהיה יפה יהיה לכם הרבה יותר כיף לשהות ולבשל בו. בנוסף אם הוא יהיה פרקטי חווית הבישול תהפוך לנוחה וקלילה.

כשאתם מתכננים מטבח חדש, חשוב שתדעו שאחד הדברים החשובים ביותר הוא השיש, שכן הוא משטח העבודה והחומר המרכזי במטבח. שיש טוב צריך להיות יפה, יעיל, עמיד לחום וטוב נגד שריטות וכתמים. בכתבה הזו נעזור לכם להכיר את סוגי השיש המובילים בשוק ואת היתרונות והחסרונות שלהם. קדימה, מתחילים!

 

שיש פורצלן

משטחי הפורצלן הם מאד פופולריים ורק הולכים ותופסים תאוצה עם השנים. אם מקפידים לקנות אותם דרך ספקים מקצועיים, איכותיים ומצוינים שמבינים היטב במשטחי שיש, אז אפשר לרכוש בקלות שיש יפיפה, עמיד ויעיל. לשיש פורצלן יש המון יתרונות.

הוא עמיד לחום ולקור, הוא בעל עמידות גבוהה לכתמים ולחומרי ניקוי, והוא לא נשרט בקלות. יחד עם זאת חשוב לדעת שיש לו גם חסרון אחד משמעותי: לא ניתן לתקן שברים בקנטים ולכן מומלץ לרכוש משטחים עבים יחסית.

שיש פורצלן

שיש דקטון

שיש דקטון נחשב לפורץ דרך בתחום. הוא למעשה משטח גרניט פורצלן איכותי במיוחד המיוצר בספרד והוא יפה, נוח לשימוש ומאד יעיל. מדובר באחד מסוגי השיש העמידים ביותר הקיימים היום בשוק. שיש דקטון למטבח מציע יתרונות רבים על פני סוגי השיש האחרים שכן הוא בעל עמידות יוצאת דופן, תחזוקה מאד קלה ולא פחות חשוב – פשוט יפיפה.

 

שיש קוורץ

שיש קוורץ הוא המתחרה הגדול של שיש פורצלן ולמעשה עד לא מזמן הוא היה הבחירה המרכזית של רוב האנשים בארץ. משטחי קוורץ מגיעים במחירים נוחים יחסית, הם נראים מעולה והם עמידים למדי. יחד עם זאת חשוב לדעת שלמרות שהם עושים עבודה מעולה הם לא עמידים כמו שיש פורצלן לחום ולשריטות. לעומת זאת במקרה של שיש קוורץ כן אפשרי לתקן שברים בקנטים.

שיש קוורץ

שיש טבעי

הכוונה בשיש טבעי הוא שיש אמיתי מהטבע, אשר נוצר לאיטו בתהליך של אלפי שנים ולבסוף נחצב במכרות באיטליה, ברזיל ובעוד מקומות מסביב לעולם. הטבעיות שלו הופכות אותו ליפיפה ומאד מיוחד.

כדי לקנות שיש טבעי עליכם לגשת לאולמות התצוגה של המשווקים. לא תוכלו למצוא קטלוג שמציג את השיש הטבעי כי המרקם והצבע הם אינן בשליטת המוכרים, בגלל העובדה הפשוטה שהטבע יצר אותם.

שיש טבעי הוא יוקרתי ובהתאם לכך גם לא זול, אך כן מדובר בשיש מאד עמיד שיכול לשרוד שנים ארוכות. אנשים שבוחרים בשיש טבעי מחפשים מראה ייחודי שכן כל פלטה שונה מהאחרת. לשיש טבעי יש גם שני חסרונות מרכזיים – הוא יקר יחסית וחלק מהדגמים יהיו פחות עמידים לכתמים ושריטות.

לסיכום, כשאתם מתכננים מטבח, התחילו מהשיש. שיש טוב יהפוך את חווית הבישול שלכם לנפלאה, יגרום לכם לרצות לבשל ולהכין אוכל, יהיה עמיד נגד שריטות וחום ויחזיק מעמד שנים רבות כמובן לא פחות חשוב – אל תתפשרו על היופי.

הכירו ארבעה סוגי שיש למטבח

אולי יעניין אותך גם

תנור חיצוני
איך בוחרים טאבון ביתי?

טאבון, הוא סוג של תנור חיצוני המשמש בדרך כלל לאפיית לחמים ופיתות. זהו תנור מסורתי ששימש במשך מאות שנים לאפיה במזרח התיכון, צפון אפריקה ומרכז

קראו עוד »