חיפוש

אשתנור – 3 מתכונים טעימים לטאבון

איזה כיף! התמזל מזלכם ואתם גרים בבית מרווח – גג מפנק, חצר פרטית או אפילו דירה עם מרפסת גדולה ומזמינה שכל החברים אוהבים להגיע ולשבת בה. הכתבה הבאה היא במיוחד עבור כל מי שפינק את עצמו בטאבון ביתי ועכשיו מחפש דרכים להשוויץ בו עם המתכונים הכי שווים, האירוח הכי כיף והדובדבן שבקצפת – במינימום מאמץ.

 

קלאסיקה רבותיי

איך אפשר בלי להתחיל במתכון הקלאסי ביותר עבור טאבון ביתי, הלוא הוא פיצה כמובן. הבצק שנאפה בחום הטאבון בצורה המושלמת מכל הזויות מאפשרת הכנת פיצת בוטיק, טעימה, איכותית וקלה להכנה שתשאיר את האורחים שלכם רעבים לעוד (אפילו כשכבר אין מקום בבטן). אז מה צריך בשביל כל הטוב הזה?

מצרכים לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 5 כוסות מים

יש לאחד כל כל הרכיבים היבשים בקערה ולאחר מכן להוסיף את הרכיבים הרטובים, לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולתת לן ״לנוח״ ולטפוח במקום חמים (אפשר בסמוך לתנור עובד) במשך שעה. בינתיים מומלץ להכין את הרוטב –

מצרכים לרוטב עגבניות משגע:

  • 1 פחית עגבניות חתוכות של MUTTI
  • 5 ראש שום
  • 1 כפית מלח
  • 5 כפית אורגנו
  • 3 עלי בזיליקום קצוצים

לאחר מריחת רוטב העגבניות על גבי הבצק (לאחר פתיחתו כמובן) יש לפורר כ300 גרם גבינה קשה, ניתן להשתמש בכל גבינה שאוהבים – צהובה, פרמז׳ן, מוצרלה, גאודה וכדומה. כמו כן מומלץ להוסיף תוספת אהובות בנדיבות.

 

כמעט פיצה

המתכון הבא הוא מושלם בדיוק עבור אלו שגדול עליהם להתעסק ברטבים וגבינות ומעדיפים בצק, תוספות וזה הכל. מדובר כמובן על מתכון ללא אחרת מאשר פוקאצ׳ה רבותיי. מתכון מצוין לפוקאצ׳ה הנו בעצם המתכון המנצח שלנו לבצק הפיצה. איזה כיף! 2 מתכונים במתכון 1. אז כל שעליכם לעשות הוא ללוש היטב, לתת לבצק לנוח, לפתוח אותו ולהרשות לעצמכם להתפרע עם התוספות!

 

לאנשים שפחות בקטע של פחמימה

בין אם אתם בעיצומה של דיאטה קיטוגנית, צליאקים או פשוט ״סתם״ לא מעריצים פחמימות אין ספק – טאבון ביתי הוא מושלם עבורכם ויפיק לכם תועלת והנאה רבות. להלן מתכון לדג בציפוי ירוק – בריא וטעים!

לציפוי:

  • צרור כוסברה (ניתן להחליף בפטרוזילה או לשלב)
  • 25 כוס שמן זית
  • 1 כפית חרדל דיז׳ון
  • 1 כפית תבלין דגים
  • שקדים קצוצים (הוסיפו כמה שאתם אוהבים)

לאחר הכנת הציפוי יש לכסות את פילה הדג שלכם בשכבה נדיבה, מומלץ לצפות דג סלמון אך כמובן שהציפוי המהמם הזה יתאים לכל דג אחר שתבחרו. לאחר הציפוי יש לעטוף בנייר כסף ולהכניס לטאבון למשך זמן של כ-15 דק.

 

עולם של אפשרויות

לסיכום, בין אם אתם חובבי בצקים, דגים עוף או בשר, תוכלו להכין כל שעולה על רוחכים עם הכלי הנהדר הזה בבית. אין ספק שטאבון הוא הדבר המושלם לאירוח, ארוחת ערב קלילה ובעצם מתי שרק מתחשק! בתאבון!

תנוח

 

אולי יעניין אותך גם

בדק בית
בדק בית

לאחרונה נתקלנו במונח "בדק בית" במהלך שיחות עם מכרים והתביישנו לומר שאינינו מכירים במושג המדובר. לאחר זמן מה, החלטנו שלא להישאר אדישים לצמד המילים שנשמעות

קראו עוד »